ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Ve dnech 6. – 7. října 2022 se ve Valašském Meziříčí opět po roce konalo Celostátní finále dopravní soutěže pro děti se sluchovým postižením pod záštitou BESIP. Jednalo se již o 20. ročník dopravní soutěže pro sluchově postižené děti.

Pořadatel soutěže - místní základní škola pro sluchově postižené děti hostila družstva z celkem 10 škol pro neslyšící z celé České republiky a jedno družstvo ze základní školy v Prešově na Slovensku. Každou školu zastupovala zpravidla dvě družstva po čtyřech dětech za mladší a starší žáky.

První den soutěže soutěžící plnili 3 z celkem 5 soutěžních disciplín. Pod dohledem Policie ČR a Městské policie z Valašského Meziříčí jezdili v časovém limitu podle pravidel silničního provozu na dětském dopravním hřišti (1. disciplína), dále absolvovali jízdu zručnosti (2. disciplína), kterou pro ně připravili pracovníci Střediska volného času Domeček. A v závěru dne soutěžící hledali nejbezpečnější cestu při dodržení pravidel silničního provozu Labyrintem (3. disciplína), což je papírová grafická vizualizace anonymního města. Zde si můžete takový Labyrint vyzkoušet také: https://besip.cz/Tematicke-stranky/Dopravni-vychova-deti/Testove-otaztky-z-oblasti-dopravni-vychovy.

Druhý den soutěžící na figurantech z Českého červeného kříže Kroměříž a Valašské Meziříčí předváděli správné poskytování první pomoci (4. disciplína) a psali testy z pravidel silničního provozu (5. disciplína). Dvoudenní finále bylo zakončeno slavnostním vyhlášením výsledků v kapli pořádající základní školy.

V mladší kategorii zvítězilo družstvo základní školy z Valašského Meziříčí, ve starší kategorii obsadilo první místo družstvo Základní školy z Kyjova. Díky podpoře Ministerstva dopravy ČR, státní příspěvkové organizace Centrum služeb pro silniční dopravu, Zlínského kraje a sponzorů však bez odměny neodešel žádný soutěžící.

Ing. Jan Tamchyna

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Pravidelné společné kontrolní akce s BALM

Centrum služeb pro silniční dopravu a německý Bundesamt für Logistik un Mobilität prohlubují…

CSPSD se transformuje na INSID

Ve středu 29. května uspořádalo Ministerstvo dopravy setkání s novináři, na kterém ministr dopravy…

Autobusem na letní dovolenou

Těsně před začátkem turistické sezóny se mění některé podmínky pro řidiče v příležitostné osobní…

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…