ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Přes sluchátka vlak neuslyšíš

Přes sluchátka vlak neuslyšíš

Meziročně roste počet dopravních nehod na železničních přejezdech, protože se najde řada neukázněných a nezodpovědných účastníků silničního provozu, kteří vstupují na železniční přejezd v případech, kdy je to zakázáno. Takováto porušení končívají často velmi tragicky. Proto se Krajská koordinátorka BESIP pro Královéhradecký kraj Lada Kocianová společně s Policií ČR oddělení Náchod v pondělí 11.10.2021 zaměřili na chování účastníků silničního provozu právě na železničním přejezdu a v jeho blízkosti. Pozornost byla věnována dodržování povinností chodců na železničním přejezdu a v jeho těsné blízkosti ve východočeském městě Náchod.

V rámci bezpečnostní akce se procentuálně větší část chodců chovala správně a poctivě čekali, až se zvednou závory a zhasnou červená světla, aby mohli bezpečně železniční přejezd přejít, za což byli odměněni reflexními prvky BESIP. Objevili se však i jedinci, kteří si z projíždějících vlaků nic nedělali. V jednom případě, dokonce mladistvá se sluchátky v uších vešla na železniční přejezd před blížící se vlak a na volání policisty vůbec nereagovala. Zde policista duchapřítomně zareagoval a slečnu stáhl do bezpečí mino železniční přejezd a řádně ji poučil.

Organizováním takovýchto akcí je ovlivnit nekázeň těch chodců, kteří vědomě porušují světelnou signalizaci Stůj, a podpořit tak dosud pozitivní vývoj následků dopravních nehod na železničních přejezdech.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Pravidelné společné kontrolní akce s BALM

Centrum služeb pro silniční dopravu a německý Bundesamt für Logistik un Mobilität prohlubují…

CSPSD se transformuje na INSID

Ve středu 29. května uspořádalo Ministerstvo dopravy setkání s novináři, na kterém ministr dopravy…

Autobusem na letní dovolenou

Těsně před začátkem turistické sezóny se mění některé podmínky pro řidiče v příležitostné osobní…

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…