ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Celostátní finále dopravní soutěže neslyšících dětí

Ve Valašském Meziříčí se po roční přestávce pod záštitou BESIP ve dnech 7. - 8. října 2021 setkalo 80 neslyšících dětí na Celostátním finále dopravní soutěže. Jednalo se v letošním roce o jedinou soutěž tohoto typu v celé České republice, Ostatní dopravní soutěže pro děti byly z důvodu pandemie COVID-19 zrušeny.

Pořadatelem soutěže byla místní základní škola pro sluchově postižené děti, která na začátku letošního roku oslavila 110 let od svého otevření. Škola hostila družstva z 10 škol pro neslyšící z České republiky. Každou školu zastupovala dvě družstva po čtyřech dětech za mladší a starší žáky.

První den soutěže žáci pod dohledem Policie ČR a Městské policie z Valašského Meziříčí jezdili v časovém limitu podle pravidel silničního provozu na dětském dopravním hřišti. Pracovníci Střediska volného času Domeček připravili pro žáky jízdu zručnosti a následně pracovali s Labyrintem, což je papírová grafická vizualizace anonymního města, kde hledali nejbezpečnější cestu při dodržení pravidel silničního provozu.

Druhý den soutěžící ve spolupráci s Českým červeným křížem Kroměříž a Valašské Meziříčí na figurantech předváděli poskytování první pomoci a psali testy z pravidel silničního provozu.

Celkovými vítězi v obou kategoriích byli žáci ze Školy pro sluchově postižené z Valašského Meziříčí. Díky podpoře Ministerstva dopravy ČR, státní příspěvkové organizace Centrum služeb pro silniční dopravu, Zlínského kraje a sponzorů neodešel bez odměny žádný soutěžící.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Pravidelné společné kontrolní akce s BALM

Centrum služeb pro silniční dopravu a německý Bundesamt für Logistik un Mobilität prohlubují…

CSPSD se transformuje na INSID

Ve středu 29. května uspořádalo Ministerstvo dopravy setkání s novináři, na kterém ministr dopravy…

Autobusem na letní dovolenou

Těsně před začátkem turistické sezóny se mění některé podmínky pro řidiče v příležitostné osobní…

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…