ÚVOD
Články a zprávy
Zprávy
Aktuality
Jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B

Jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B

V návaznosti na doporučení Ministerstva dopravy, které bylo rozesíláno dne 19.8.2021, byl všem zkušebním komisařům ze strany Centra služeb pro silniční dopravu, rozeslán doporučený jednotný záznam o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu vozidel B, včetně aktualizované dokumentace pro zkoušející v informačním systému pro vykonávání elektronických testů eTesty.

Záznam z praktické jízdy pro skupinu vozidel B je součástí aplikace eTesty od 19.8.2021. Je možné jej generovat a tisknout nevyplněný nebo s vyplněnými údaji o osobě žadatele i o autoškole, jednotlivě nebo hromadně. Blíže viz uživatelská dokumentace, bod. 3.4.11 a související, která byla součástí rozesílaných informací.

Vložení záznamu o zkoušce z praktické jízdy pro skupinu B do aplikace eTesty je prvním krokem připravované digitalizace, na konci které bude mimo jiné i digitální forma záznamu o zkoušce z praktické jízdy. Ministerstvo dopravy a Centrum služeb pro silniční dopravu doporučují používat tento záznam o zkoušce z praktické jízdy, stejně tak i provádět kontrolu vozidla před jízdou s žadatelem dle doporučeného postupu, který vychází ze současné legislativy, ale i ze zkušeností a praxe.

Kategorie zpráv a informací

NEJČTENĚJŠÍ ZPRÁVY

Pravidelné společné kontrolní akce s BALM

Centrum služeb pro silniční dopravu a německý Bundesamt für Logistik un Mobilität prohlubují…

CSPSD se transformuje na INSID

Ve středu 29. května uspořádalo Ministerstvo dopravy setkání s novináři, na kterém ministr dopravy…

Autobusem na letní dovolenou

Těsně před začátkem turistické sezóny se mění některé podmínky pro řidiče v příležitostné osobní…

Manipulací neubývá

Bezpečnost tachografů se za dobu jejich používání výrazně posunula. Na druhou stranu se ale…